A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Védnökök

A Nyúl-unk a munkáért program védnökei:

 

Sándor Ferenc, a Zika Szövetkezet elnöke

20 éve meghatározó alakja a magyar nyúltenyésztésnek.  A 45 éves, gödöllői születésű állattenyésztő szakember a technikum elvégzése után a KÁTKI Kisállattenyésztési Kutató Intézet nyúlkísérletekért  felelős munkatársaként kötelezte el magát a nyúltenyésztés mellett.  Egy ideig az Olivia Kft. állatenyésztés vezetője, majd a Tetrabbit Kft. alapítója.

Kartalon él, nős, nagyobbik fia a Kaposvári Agrártudományi Egyetem másodéves hallgatója,míg a kisebbik a Szegedi József Attila Tudományegyetem  Élelmiszermérnöki Karán elsőéves diák. Kedvelt szabadidős tevékenysége a természetjárás mellett a sport (diákkorában versenyszerűen cselgáncsozott). Élete, szakmája, hobbija a nyúl.

 

 

Szalay Attila, a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet elnöke

szalay_attilaSoproni születésű, 45 éves állattenyésztő szakember, a Kaposvári Mezőgazdasági Főiskola  Állattenyésztési Karán diplomázott állattenyésztő üzemmérnökként. Szakmai életútjának fontos állomásaként a Bikali Állami Gazdaság baromfi ágazatának vezetőhelyettese volt, így a törzstelepeket és a keltetőt  irányította. 1993-tól agrárvállalkozások (Anas Mezőgazdasági Szövetkezet, Agro-int Kft.) tulajdonosa, a Tetrabbit Kft.-ben 25%-os tulajdonrésze van. Élettársi kapcsolatban él Bikalon, két gyermek édesapja. Szabadidejét legszívesebben gyermekeivel (fia 5, lánya 4 éves) tölti. A szépirodalmi és agrárszakkönyvek olvasása mellett legfontosabb szenvedélye a nyúltartással kapcsolatos szaktudásának mélyítése.

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu