A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Pályázat

Pályázati lehetőség  

a Nyúl-unk a munkáért programban való részvételreA Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet
és együttműködő partnereik


Pályázatot hirdet ingyenes, tenyésznyúl és ketrec kihelyezési programra.Várjuk olyan közösségek (ha Önnek felkeltette érdeklődését a pályázat, kérjük forduljon Önkormányzatához!!!) jelentkezését, akik szeretnének résztvenni egy ingyenes, faluközösségük életlehetőségeit javító programban. Különösen fontosnak tartjuk, hogy a program meghatározó szereplői hátrányos helyzetű családok 12-14  éves gyerekei legyenek, akik munkája mellé a család támogatása is biztosítható.

 Jelentkezési határidő: 2011. augusztus 31.  LEJÁRT!

A sikeresen pályázó közösség pályázatában bemutatja, hogy

 - miért Ők lennének a legmegfelelőbb kiválasztottak
 - ki lesz a faluközösség nevében felelős szervező
 - hogyan kívánják megszervezni

1. az ingyenes juttatásban résztvevők kiválasztását. A program meghatározó szereplői hátrányos helyzetű családok 12-14  éves gyerekei legyenek, akik munkája mellé a család támogatása is biztosítható.
2. hogyan vonják be a falu közösségét a programba (pl. falunapon bemutató, közös tanulás, stb.)
3. hogyan vonják be a környező falvak közösségét a program népszerűsítésére
4. hogyan viszi végig a program népszerűsítését  (verseny a gyerekek között,     YOUTUBE, Facebook)

A pályázati támogatást elnyert közösségekben biztosítaniuk kell az oktatás helyszínét, ahol a nyúltámogatásban részesülő, a programban résztvevő 20-30 család 1-2 tagját le tudjuk ültetni, s nekik elméleti és gyakorlati képzést tudunk adni.


Pályázati feltételek:
 
    1. Pályázhat minden magyarországi faluközösség.
    2. A pályázó rátermett vezetőt nevez ki a faluban, aki megszervezi a program ellenőrzését; továbbgördítését a felajánlók bevonásával.  


A Program gesztorai sikeresnek értékelik a pályázatokat, ha a családok nemcsak átveszik a nyulakat, s tenyésztik, elfogyasztják azok szaporulatait, de minél több embert vonnak be a termelésbe. Szeretnénk, ha a közösségek létszáma gyarapodna, ha a szomszéd falvak családjait is bevonnák ebbe a lehetőségbe.

A szervezők szeretnék nyomon követni a program alakulását, hogy tapasztalatokat szerezzenek a nehézségekről, gondokról, hogy azokat elhárítva fejleszthessük a kihelyezett nyulak számát, hogy vonhassunk be minél több közösséget.
 A nyomonkövetés elengedhetetlen része, hogy minden támogatott családnak biztosítani kell az állatok folyamatos ellenőrzését, s szeretnénk, ha a sikerről minél többen értesülnének. Ezért a sikeres pályázó bemutatja, hogy milyen eszközökkel tervezi ellenőrizni a tenyésztést, a családoknál folyó munkát.

Kérjük az oktatás, a vizsga, az állatok kiosztásának, az állatok fejlődésének nyomonkövetését, elektronikus és nyomtatott sajtóban, médiában való bemutatását.

A szervezők versenyt hirdetnek a programban résztvevő családok között is, kik nyulaik életéről a FACEBOOK-on, Youtube-on hírt adnak. A legtöbb hivatkozást, a legtöbb támogatást kapó internetes szereplők családját a szervezők meghívják az ország legjobb éttermének egyikébe, ahol nemcsak egy finom nyulas ebédet fogyaszthatnak el a támogatók költségére, de az étterem szakácsa hasznos ötletekkel is ellátja a családot, hogy miként lehet a nyulat legfinomabban elkészíteni.

A legsikeresebb munkát biztosító közösségek további 100 ketrecet, s ahhoz tartozó tenyészállatokat kapnak a projekt értékelésekor, a kihelyezést követő egy év múlva.

A program szervezői vállalják, hogy kiemelten támogatják a Borsod -Abaúj -Zemplén és Szabolcs -Szatmár-Bereg megyéből, valamint az Ormánságból érkezett pályázatokat.

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu