A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Megjöttek a nyulaim!

Az év elején megtudtam az Igazgató nénitől, Ildikó nénitől, hogy lehetőségem van ismét nyulászkodni. Régebben is voltak nyulaim, az iskolában mindenki tudta ezt, a tanárok és Ildikó néni is, ezért gondolt rám.

Először az iskolában tartottak nekünk egy előadást a helyes nyúltartásról. Elmondták hogyan lehet gondozni a nyulakat és hogyan lehet megelőzni a betegségeket. Segítségül még egy füzetet is kaptunk a nyúltartásról.

Már nagyon vártam azt a csütörtöki napot, amikor megérkeztek a tíz hetes nyuszik. Egy szemüveges bácsi osztotta a nyulakat. Amikor rám került a sor, megkérdezte, hogy milyen színű bak nyulat szeretnék. Azt válaszoltam, hogy vörös színűt. Beraktam a nyuszikat egy dobozba, amit otthonról hoztam magammal és Ildikó néni lefényképezett a nyulakkal. Ezután irány haza! Nagyon izgatott voltam, vajon jó gazdájuk leszek–e?

Otthon már előre előkészítettem a szalmázott helyüket és a takarmányt, melyet még reggel toltam haza talicskával. Így mikor hazaértünk azonnal megetettem őket táppal és adtam egy kis zöldet is nekik. Később keresztapám is átjött, hogy megnézze a nyulakat, azt mondta, hogy szépek és vigyázzak rájuk. Állandóan figyeltem őket és a viselkedésüket: napról-napra bátrabbak lettek!

Három nap múlva megszokták a helyüket, elevenek lettek és jobb lett az étvágyuk is, aminek nagyon örültem. Mára a nyulak két és fél kilósak lettek.

Szeretem őket és szeretek velük foglalkozni. Az osztályfőnököm és osztálytársaim is megígérték, hogy eljönnek és megnézik a gazdaságomat.

Orsós János 6. osztály
Galló József Általános Iskola, Gyulaj

 

Anyukám és én az oktatáson

 

Hazafelé indultam a nyuszikkal

 

Az én "gazdaságom"

 

 

 

 

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu