A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Füzérkomlóson már a kisnyuszik érkezését várják

A Nyúl-unk a munkáért program keretében átadott nyúl családok kivétel nélkül szerető, gondoskodó gazdák kezébe kerültek.

A nyuszik átadása előtt megtörtént az oktatás a nyulak tartásával, etetésével kapcsolatban. A családoknál a ketrecek elhelyezése minden esetben fedett, szélvédett helyen történt, szem előtt tartva a nyulak megfelelő körülmények között történő elhelyezésének fontosságát.
A tartáshoz szükséges takarmány is kiosztásra került, mely kiváló táplálékként szolgál az új tulajdonosoknál fellelhető szemes takarmány és széna mellé. A helyes étrend meglátszik a nyulak egészségi állapotán és súlygyarapodásukon. A nyulak új kis gazdái, a gyermekek óriási örömmel látják el mind az etetés, mind a nyulak körüli takarítás felelősségteljes feladatát, valamint türelmetlenül várják a kis nyuszik érkezését.

Üdvözlettel:

Szabó Krisztián
Füzérkomlós

 

 

 

 

 

 

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu