A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »



HÍRARCHÍVUM »

Sikeres első lépések Gemzsén

Gemzsén 2011.szeptember 22-én 12 család vehette át a Nyúl-unk a munkáért program által megnyert nyulakat és ketreceket, illetve másnap kiosztásra kerültek a takarmányok is.

2 család számára átadásra került egy-egy vemhes anya nyúl is, melyek állapotuknál fogva fokozott figyelmet kaptak. Felkerestem mind a 12 családot, ahol tájékozódtam az adottságokról és közösen orvosoltuk az esetleges hiányosságokat.
Szeptember 25-én jelzés érkezett az egyik család részéről, hogy  probléma van két nyuszival, egyikük valószínűleg megfázott, másiknak pedig megrándult a lába. A tüneteket megosztottuk a program állatorvosával, aki tanácsokkal látta el a családokat és felhívta a figyelmet a további megelőzésekre.

A következő napokban megfialtak az anyanyulak, 13-13 fiókát hoztak világra. A kisnyuszikról fényképeket készítettünk, melyeket megosztottunk közösségi oldalainkon, illetve továbbítottunk a helyi újságok szerkesztőségeinek.
A program koordinátorával karöltve mindkét családnál látogatást tettünk, akiket tanácsokkal láttunk el a kisnyulak tartásával kapcsolatosan.

A családokkal azóta is folyamatosan kapcsolatban állok, megbeszéljük a felmerülő problémákat és szükség esetén tanácsokkal látom el őket.
Tekintsék meg a fiókák születéséről és a kéthetes fiókákról készült képeket.

Örömünkre szolgál, hogy a program nyerteseiként lehetőségünk nyílik elmélyedni a nyulászkodás feladataiban és az ezzel járó örömökben.


Üdvözlettel,


Biró József, programkoordinátor

 

 

 

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu