A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Ilk beszámolója az egy hónapja indult Nyúl-unk a munkáért programról

Településünkön, Ilken szeptember 22-én az oktatást követően került sor a Nyúl-unk a munkáért program keretében a nyulak és a takarmány kiosztására.

 

A program helyi koordinátora elmondta, hogy az állatok a kiosztást követően biztonságosan elhelyezésre kerültek a családoknál lévő ketrecekben. Az osztást követő héten megszülettek az első kis nyuszik, akik azóta is szépen növekednek. A támogatásként kapott nyulak az elvárt ütemben, szépen növekednek, már mértünk 3,5 kg-os egyedet is. A kezdeti szokatlan hely miatti étvágytalanságuk is elmúlt szépen esznek, isznak és növekednek. A családok november hónapra tervezik a pároztatást és ha minden a terveink szerint alakul akkor már talán ez év végére sikeres szaporulatnak lehetünk szemtanúi. Még egyszer nagyon szépen köszönjük a településünk nevében ezt a nagyszerű kezdeményezést, elindult valami a településünkön most már az is nyulászkodni szeretne, aki nem csatlakozott a programhoz, így önerőből kezdenek bele a nyúltenyésztésbe.

 

Bízom benne, hogy mielőbb beszámolhatunk további sikerekről!

 

Üdvözlettel,

 

Nagy Péter koordinátor

 

 

 

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu