A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Szakember segíti a leendő gazdák boldogulását

A Nyúl-unk a munkáért program egyik támogatója, az Alpha-Vet Kft. jóvoltából a leendő gazdák állatorvos segítségét is kérhetik a nyulak tenyésztése során felmerülő állatgyógyászati kérdésekkel kapcsolatban.

A kiválaszott családok a program keretében mindenre kiterjedő oktatásban részesülnek, továbbá egy tájékoztató-oktató füzetet is kézhez kapnak, mely tartalmazza a leglényegesebb információkat és a nyúltenyésztés sarkalatos pontjairól elsajátítandó tudást. A résztvevők többek között a tenyésznyulak fejlődéséről, képességeiről, azok szaporításáról, gondozásáról, takarmányozásáról kapnak részletes felvilágosítást és útmutatást a szakemberektől.

Mindezen felül a tenyésztés tényleges megkezdése után jelentkező gyakorlati problémák esetén készséggel áll majd rendelkezésükre olyan állatorvos is, aki például a nyulak betegségeivel, mint a parazita-okozta, vagy gombás, esetleg fertőző megbetegedések felmerülésekor hasznos tanácsokkal szolgál az érdeklődők számára.


Dr. Hella BarnabásDr. Hella Barnabás állatorvos elérhetőségei:
Tel: 30/651-3091
E-mail: hella.barnabas@alpha-vet.hu

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu