A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Egy hét alatt 14 pályázat!

Az elmúlt egy hét alatt az ország legkülönbözőbb vidékeiről érkeztek pályázatok a Nyúl-unk a munkáért programban való részvételre. A program indulása óta 16, augusztus 1-je óta pedig újabb 14 közösség nyújtotta be jelentkezését, melyek 15-25 család összefogásával jöttek létre.

Az érdeklődés a falvak, illetve a sajtó részéről igen intenzív, hiszen az egyedülálló kezdeményezés a hátrányos helyzetű települések családjai számára teremti meg az esélyt és a lehetőséget a jobb életkörülményekhez.
A nyulászkodásra oktató program alapvető célja az önellátó gazdálkodás elősegítése, hogy a közösségek maguk fogyasszák el a tenyésztett nyulaikat.
Az oktatási, nevelési programban rá szeretnénk vezetni a falusi lakosságot, hogy műveljék kertjüket, gondozzanak állatokat, neveljenek nyulakat. A kezdeményezés a családok 10-14 éves gyermekeit is célozza, hogy ők is megszeressék a háztáji gazdálkodást, és később maguk is gazdálkodóvá váljanak.

Jelentkezni még augusztus 20-ig lehet a http://nyulunkamunkaert.hu/palyazat oldalon keresztül.

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu