A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »



HÍRARCHÍVUM »

Nem hagyott alább a nyúltenyésztés iránti kedv Jánoshidán

Már 110 nyulat gondoznak a családok összesen.

Folyamatosan születnek a kisnyulak, a családok igyekeznek legjobb tudásuk és szükség esetén külső segítség igénybevételével foglalkozni velük, betegség esetén beoltják őket. A gyermekek lelkesedése sem csökkent, reggeli és esti feladatuk állandó, kitakarítják, etetik, itatják az állatokat.Jánoshidán egyre többen vágnak belel a nyúltenyésztésbe

A legtöbb család ünnepekkor és családi alkalmakkor el is fogyasztja a nyulakat, többnyire, magyaros, pörköltes elkészítésük vált be.

Húsvét tájékán több család (olyanok, akik nem vesznek részt a programban) is úgy döntött, belevág a nyúltenyésztésbe, a „programos” családoktól vásároltak kisnyulakat.

A családokkal jó a kapcsolata a koordinátoroknak. Vályi Ildikó program koordinátor örömmel számolt be arról, hogy büszkén hívják be őket a családok az udvarba, hogy megmutassák, hogy tartják a nyulakat.
 

Gondozók kicsiktől nagyokig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu