A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Egyre népszerűbb a Nyúl-unk a munkáért program

A hátrányos helyzetű faluközösségek életlehetőségeit javító, nyulászkodásra oktató programról mind több és több kistelepülés szerez tudomást a kezdeményezés egyedülállóságának és a médiavisszhangnak köszönhetően. Mindez a jelentkezésüket már benyújtott közösségek számában is megmutatkozik.

Ezidáig 20 pályázat érkezett az ország legkülönbözőbb pontjairól: Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya, Pest, Zala, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Heves, illetve Pest megyéből regisztráltak már települések, illetve 10-20 családból álló közösségeik.

A kiválasztott mintegy 200 család az ingyenes program keretében 40 órás állatvédelmi oktatáson túl 1000 anyanyulat és 200 bakot kap a támogatók jóvoltából, továbbá a nyulak tartásához elengedhetetlen ketreceket és három hónapra elegendő takarmányt is biztosítanak számukra családonként 90-100 ezer forint értékben. A kezdeményezés a családok 10-14 éves gyermekeit is célozza, hogy ők is megszeressék a háztáji gazdálkodást, és később maguk is gazdálkodóvá váljanak.

A Zika Szövetkezet, a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet és együttműködő partnereik által életre hívott program 2011. július 14-én indult. Két fővédnöke Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, valamint V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, akik azért vállalták ezt a tisztséget, mivel a kezdeményezés a vidéki foglalkoztatás növelésére kínál kiváló lehetőséget, továbbá összhangban van a Nemzeti Vidékstratégia célkitűzéseivel is, hiszen önellátásra nevel, segíti a vidéki közösségek megőrzését.

Jelentkezni augusztus 20-ig lehet a http://nyulunkamunkaert.hu/palyazat oldalon keresztül.

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu