A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Naplót vezetnek a gyerekek Jánoshidán

Jánoshidán 2011 szeptember végén kerültek kiosztásra a nyúl ketrecek a Nyúl-unk a munkáért program keretében. Az átadásnál a család apraja nagyja serénykedett, segített.

A programban részt vevő családok képzésen vettek részt, majd azt követően átvehették a nyulakat és az egy hónapra elegendő takarmányt. A nyuszik érkezését a gyerekek annyira várták, hogy a szülők még az iskolából is elkérték őket (a tanítók ennek annyira nem örültek, de a gyerekek annál inkább).

Pár nappal a nyulak kihelyezését követően meglátogattuk a családokat, hogy miként érzik náluk magukat a kisállatok, kinek, hogy teltek egy első napok. A szülők elmondták, hogy a gyerekek aktívan kiveszik a részüket a munkából, hiszen sok helyen feltételként szabták a szülők gyermeküknek, hogy csak akkor vesznek részt, ha a gyermekek is besegítenek a feladatokba. Van olyan család ahol a gyermek az összes nyulat elnevezte, és ennek alapján ír róluk napi elemzést, melyben részletezi, hogy a nyúl mennyit evett és hogy érezte magát aznap. A látogatásoknál, a családok együttműködőek szívesen látnak bennünket.

Összességében elmondható, hogy a családok felelősségteljesen látják el a feladataikat, ha segítséget szeretnének kérni, vagy információra van szükségük, bizalommal fordulnak hozzánk.

Vályi Ildikó, koordinátor

 

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu