A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Bemutatkozik a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet

A „Nagyhajmási” Felvásárlási, Beszerző, Feldolgozó, Raktározó, Értékesítő és Szolgáltató Gazdaszövetkezet 2000. január 14-én alakult, 18 alapító taggal. A Gazdaszövetkezet megalakulásakor meghatározó cél volt, hogy a tagok által megtermelt mezőgazdasági termékeket továbbértékesítési céllal felvásárolja,  feldolgozza, majd azt követően az értékesítésig terjedő folyamatot koordinálja.

2001-ben a szövetkezet sikeresen pályázott a gazdahitel programban, így a tagok által termelt élőnyúl ellenértékét már a felvásárláskor megkapták a termelők.

2005-ben a PANNON- NYÚL Szövetkezettel társulva megkapta az állami elismerését termelői csoportként. A társulás előnyei között említhetjük, hogy a termelés hatékonyságának érdekében a két szövetkezet a tulajdonukban lévő termelési eszközöket közösen használják és a tervezett beruházásokat együttesen sikeresebben tudják megvalósítani. A szövetség a kölcsönös előnyök elve alapján alkalmas a piaci pozíciók javítására, illetve az érdekek közös érvényesítésére.

A termelői csoport hatékony munkájának és az évek alatt elért sikereinek köszönhetően 2010. szeptember 16-án nyúl termékcsoport vonatkozásában a Vidékfejlesztési Minisztérium minősített elismerésben részesítette.

A Gazdaszövetkezet érdemeit mi sem bizonyítja jobban, mint a megalakulás óta a tagok létszáma 18 főről 24 főre emelkedett, mely számot a nyitott tagság elvének megfelelően növelni szeretnék.

A csoport célja, hogy a Somogy-Tolna-Baranya régióban újra fellendüljön a jövedelem kiegészítést biztosító nyúltartás. Ehhez a szövetkezet továbbra is egy biztos szakmai pillérként áll a gazdák rendelkezésére. 

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu