A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Bemutatkozik a Zika Szövetkezet

A „Zika” Nyúltenyésztő és Forgalmazó Szövetkezetet elismert hazai nyúltenyésztők hozták létre  2001-ben.  
A non-profit szövetkezet megalakulásának fő mozgatórugója az volt, hogy a 16 tagból álló csoport mezőgazdasági és állattenyésztési tevékenységéből keletkezett termékeit együtt hatékonyabban tudták piacképes áruvá alakítani, majd azt követően értékesíteni.

Felismerték a termeléshez szükséges eszközök, takarmány és technológia közös beszerzésének lehetőségét. A tagok által előállított termékek azonos minősége érdekében a szövetkezés biztosítja a tagok számára a nyúltenyésztéssel kapcsolatos új technológiák felkutatását, megismertetését, alkalmazását valamint a minőségi tenyészállatok és anyagok beszerzését. A szövetkezet továbbá átvállalja a tagok állatorvosi és állatszállítási költségeit, illetve hasznos tanácsokkal látja el őket könyvelési és adózási kérdésekben.

A szövetkezet elnöke, Sándor Ferenc az eredményes munka elismeréséért 2004 március 15-én Miniszteri kitüntetést kapott. Büszke arra, hogy az ágazatot ért, évek óta tartó kedvezőtlen hatások (állatvédők támadásai, euro-forint alakulása) ellenére, a szövetkezet segítségével, a tagok folyamatosan fejleszteni tudják állatjóléti, minőségbiztosítási és nyomon követési rendszereiket.

A szövetkezet örömmel tapasztalja, hogy egyre több fiatal gazda jelzi felvételi szándékát és kíván aktív tagja lenni a Zika Szövetkezetnek.

Az áldozatos és kitartó munkának köszönhetően a Zika Szövetkezet a magyar nyúltenyésztés meghatározó szereplőjévé vált és a tagok által előállított magas minőségű termékek versenyképessé váltak mind a magyar, mind a német és svájci piacokon.

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu