A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »HÍRARCHÍVUM »

Tájékoztató a nyúlhús felvásárláshoz

A nyúlszaporulat a program indulása óra jelentős, így többekben felmerülhet, van-e lehetőség a nyulak leadására. A Nyúl-unk a munkáért elsődleges célja az öngondoskodás, és a saját, valamint a tágabb család ellátása friss, egészséges nyúlhússal.

Emellett a program egyik támogatója, a Tetrabbit Kft. jóvoltából biztosítani tudjuk a felvásárlást is. Ehhez azonban meg kell felelni a vágóhídi húsnyúl felvásárlás hatósági alapkövetelményeinek.

A telepnek rendelkeznie kell kezelő állatorvossal (a szerződéses viszonyt igazolni kell).

A szállításhoz szükséges dokumentumok: 


 - szállítólevél,

- kezelő állatorvosi igazolás,

- hatósági állatorvosi igazolás,

- nyomonkövetési dokumentáció a hízlalási időszakra, mellyel igazolható, mit evett, ivott és milyen kezeléseket kapott az állat,

- termelői nyilatkozat.

A vágóhídi és egyéb nyomonkövethetőség érdekében a minimum beszállított darabszám 100 db nyúl. A vágóhídra szállításról mindenki maga gondoskodik. Fontos, hogy a szállító járműnek rendelkeznie kell a megfelelő állatszállításhoz szükséges dokumentumokkal. A leadott húsnyúl kifizetése regisztrált őstermelőnek, 
egyéni vállalkozónak vagy társas vállalkozásnak (Kft., Szövetkezet, stb.) lehetséges.

A hatályos felvásárlási előírásoknak, az élelmiszerbiztonság és az állatvédelem szabályainak is eleget tevő termelőkkel telefonos egyeztetést folytatunk le (program, ár, beszállítás, darabszám, stb.). További információt az info@tetrabbit.eu címen kérhet.

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu