A Zika és a Nagyhajmási Szövetkezet által életre hívott munkahelyteremtő és esélyt adó faluközösségi program
Nyúltenyésztés

HÍREK

A börzsönyieknél nem fogy a lelkesedés, teljesülnek a kitűzött célok

2012. április 26-án a Börzsöny Bele-Nyúl nevű nyúltenyésztő közösséghez is megérkeztek a Nyúl-unk a Munkáért program pályázatán elnyert 13 hetes nyulak.

Bővebben »


Az Agrár Iránytű beszámolója Makkoshotykáról

Bővebben »


Ilken már a nyúlszaporulat értékesítését tervezik

A Nyúl-unk a munkáért program a nyolcadik hónapjához érkezett Ilk településen. Az ősszel kapott tenyészállatokra, eszközökre és a takarmányra nagy odafigyeléssel vigyáztak a kiválasztott családok és az ifjú nyúltenyésztők.

Bővebben »



HÍRARCHÍVUM »

A támogatók köréhez csatlakozott a TolnAgro Állatgyógyászati Kft

A Nyúl-unk a munkáért program támogatói köréhez 2012 márciusában a TolnAgro Állatgyógyászati Kft. is csatlakozott.

A Gyulajon induló teszt program a vállalat jóvoltából indulhat útjára: a támogatásban már részt vevő, legjobban teljesítő 2 család és az önkormányzat mintatelepének számára további eszközöket és nyulakat biztosítanak, így ezek a családok a nyulászkodás által a mindennapi önfenntartáson túl jövedelemkiegészítésre is szert tehetnek.
A teszt program nyertesének kiválasztásában a dél-dunántúli TolnAgro Állatgyógyászati Kft. tulajdonosának lokálpatriotizmusa játszott szerepet: mindenképpen Tolna megyei települést szeretett volna támogatni, többek között ezért esett a választás Gyulajra.

 

dr. Varga József

Dr. Varga József, a TolnAgro Állatgyógyászati Kft. tulajdonosa


A Kft. tulajdonosa Dr. Varga József már gyermekkorában is tenyésztette a nyulakat, igaz nem nagyüzemi méretekben.
Az Állatorvos-tudományi Egyetem elvégzése után világossá vált számára, hogy sajnos nagyon kevés állatorvos foglalkozik, illetve ért a nagyüzemi nyúltenyésztéshez.
A TolnAgro Kft. megalakulása után dr. Varga József megkereste a magyarországi nagyüzemi nyúltenyésztőket és megkezdte támogatásukat valamint saját maga továbbképzését. Az elmúlt 15 évben egyre több nyulak számára fontos gyógyszert fejlesztett ki és hozott Magyarországon forgalomba. A Magyarországon 2005 óta piacvezető TolnAgro cégcsoport a nagyüzemi nyúltenyésztők 80%-ának állatgyógyszer nagykereskedője.


A TolnAgro Kft. 1996-ban alakult, két állatgyógyszer-forgalmazó vállalkozás (Tolnavet Kft.-1993, Agrovet Kft.-1990) egyesüléséből, mint az Agrovet Kft. jogutódja.
A társaság fő üzleti tevékenysége állatgyógyászati termékek nagykereskedelme, továbbá kisállat eledelek, gyógy tápok, gyógyászati segédeszközök forgalmazása. Állatgyógyászati termékeket forgalmaznak úgy a kisállattartók, mint a hagyományos haszonállattartó egyéni és társas vállalkozások számára. A fővárosban szinte kizárólag a kisállat klinikákat, míg vidéken főként állattartó telepeket látnak el.
A vállalat 2005-ben már hazánk piacvezető állatgyógyszer forgalmazójává vált.
A 2007. évben az alapító kisebbségi tulajdonos a vállalkozásból kivált, azóta a TolnAgro cégcsoport családi vállalkozásként működik.
Dr. Varga József állatorvos 2008. év végén elnyerte az Év Vállalkozója díjat.
A társaság időközben az ISO 9001, és ISO 14001 minőségbiztosítási rendszereket is bevezetette.
Jelenleg több mint 20 világhírű gyártó céget képviseletét látják el részben, vagy teljesen (pl. Janssen Animal Health, Pfizer, MSD, Eurovet Animal Health, Kela, Hill’s, Krka, Richter Pharma AG), ezen felül multinacionális gyártók termékeit közvetlen beszerzés formájában is vásárolják és forgalmazzák (pl. Novartis, Mars, Kruuse).
Piaci részesedésük az állatgyógyászati termékek forgalmazása területén mintegy 55%-os.

A TolnAgro Állatgyógyászati Kft. összesen 117 fő munkatárssal dolgozik, köztük 22 fő állatorvossal, akik a sok éves tapasztalataiknak és a folyamatos képzéseknek köszönhetően a téma legszakavatottabb ismerői.


A Nyúl-unk a munkáért program szervezőbizottsága, a nyertes közösségek nevében ezúton is  köszöni a TolnAgro Állatgyógyászati Kft. támogatását.

 

« Vissza a hírekhez

NYULÁSZKODJON!

 

Amit a nyúl-
tenyésztés
elkezdéséhez
tudni kell...

 

  

Hiszünk abban, hogy a jó példa ereje esélyt ad sokak felemelkedésére. info@nyulunkamunkaert.hu